De hightech wereld van ruitenreiniging

Er zijn er zoveel om uit te kiezen: het wiel, penicilline, internet, koeling, vliegreizen en zelfs gesneden brood.
De lijst is eindeloos en volledig subjectief, waardoor het het perfecte onderwerp is voor een etentje-discussie – of heftig argument.

Het tempo van verandering op het gebied van technologie, wetenschap, engineering en industrie is meedogenloos, met upgrades en innovaties die wekelijks worden gelanceerd – zo lijkt het.
Of het nu gaat om een ​​nieuw consumentenproduct, een andere manier om efficiënter zaken te doen of de nieuwste ‘wonderdrug’, niets staat nog lang stil dankzij de menselijke wens om voortdurend betere manieren te creëren om ons leven te verbeteren.

verbeteren

Modernisering door materialen

Professionele glazenwassers hebben zich aangepast aan de toename van hoogbouw in onze steden en veranderingen in veiligheidsvoorschriften door nieuwe methoden en apparatuur te omarmen.
Watergevoede palen zijn de winnende keuze geworden, waardoor operators hoge gebouwen en ramen veilig van de grond konden reinigen, waardoor het niet nodig was om op hoogte te werken.
Jarenlang hebben ruitenreinigers de keuze uit twee soorten paalsystemen: telescopisch of modulair.
Telescopische polen hebben echter de neiging om te buigen als ze worden verlengd, met een daaropvolgend verlies van controle.

Ze hebben ook enkele gewichtsproblemen; Zo heeft een telescopische mast met zes secties altijd zes secties, omdat deze niet kunnen worden verwijderd.

Dus zelfs als u slechts vier secties hoeft te gebruiken om op de gewenste hoogte te reinigen, draagt ​​u nog steeds het gewicht van zes.

Modulaire systemen, hoewel beter uit te breiden zonder de stijfheid te verzwakken, worden gewoon te zwaar naarmate ze worden uitgebreid.

worden uitgebreid

En de verlengingen voegen ook breedte toe aan de polen, waardoor ze minder gemakkelijk te hanteren zijn.
Dit stelde de sector voor een uitdaging: hoe kunnen we een watergevoed paalsysteem creëren dat tot 65 voet hoog kan worden gereinigd, maar zowel lichtgewicht als gemakkelijk te bedienen is?

Samen met engineering- en ontwerptechnieken is het combineren van de beste eigenschappen van telescopische en modulaire palen om één oplossing met de juiste materialen te creëren cruciaal – en een van de meest baanbrekende materialen die de mens kent, is koolstofvezel.

Wat koolstofvezel zo geweldig maakt, is de balans tussen sterkte, gewicht en stijfheid.
In vergelijking met staal is het sterker, stijver en weegt het aanzienlijk minder.

Eerste indrukken in gevelonderhoud

Deze ongelooflijke eigenschappen maken het een aantrekkelijk voorstel voor veel verschillende sectoren, maar waarschijnlijk het meest bekende is Formule 1-racen, waar het de coureurs beschermt dankzij zijn kracht en de auto’s sneller laat gaan vanwege het lichtgewicht karakter.
De kansen voor de motorindustrie liggen voor de hand: door het gewicht van een auto te verminderen, zal deze onvermijdelijk minder brandstof verbruiken en daarmee de uitstoot en broeikasgassen verminderen.
Maar koolstofvezel wordt nu ook op veel verschillende manieren op grote schaal gebruikt om veel verschillende dingen te creëren – waaronder fietsen, boten, vliegtuigen, luidsprekers, strijkstokken voor viool, gebouwen en watergevoede paalsystemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *